طراحی دکوراسیون داخلی منزل همان هماهنگ سازی اثاثیه ها، رنگ ها و دیگر اشیای ساختمان یا بخشی از محیط منزل است. البته این طراحی در نهایت باید به روش هنرمندانه و شیک تحویل مالک داده شود. دکوراسیون مربوط به فضای داخلی همچون دیگر هنرهای جذاب، ریزه کاری و جزیی کاری و سایر تکنیک های مختلفی دارد؛ زیرا نیازهای دوران و سلیقه های متفاوت مداوم آنها را تغییر می دهد.
در طراحی دکوراسیون داخلی منزل ، هنرهایی مانند اصول و سبک وجود دارند که چیدمان آن ها مطابق سلیقه مشتری می باشد. دکوراسیون بخش داخلی شامل مجموعه ای از عوامل گوناگون مانند دیوار، سقف، کف، بافت، رنگ، نور، فرم، مبلمان، عناصر تزئینی و کارکردی می باشد. در واقع این وسایل و ابزار به شکل مناسب و هماهنگ در طرح مورد نظر گنجانده می شوند.
تأثیر رنگ در دکوراسیون داخلی منزل

کلیدی ترین عنصر در بخش طراحی دکوراسیون داخلی منزل همان رنگ ها هستند؛ زیرا هر وسیله قابل مشاهده دارای رنگ می باشد. متخصصان طراحی با به کار بردن رنگهای هماهنگ و مختلف باعث ایجاد آرامش، افزایش انرژی و کاهش فشار خون مشتریان خود می شوند. همچنین توجه به جزئیات دکوراسیون در بخش داخلی، نقش مهمی در ارزش کارایی فضا و سلامت روان ایفا می کند.
عناصر کلیدی در دکوراسیون داخلی منزل
هنر طراحی دکوراسیون داخلی خانه تنها به چیدن اثاثیه و اشیا محدود نمی شود. بلکه علاوه بر رنگ عناصر دیگری همچون چیدمان مبلمان، نور، روحیه و نیاز افراد محیط تاثیرگذار هستند. درنتیجه باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
سبک در دکوراسیون داخلی منزل
اولین قدم برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل ، داشتن اطلاعات در مورد انواع سبک ها می باشد. این سبک ها شامل صنعتی، اسکاندیناوی، مینیمال، مدرن بوده که با یکدیگر تفاوت دارند. درنتیجه هر فرد بنا به سلیقه شخصی، طرح مورد نظر را در دکوراسیون منزل یا ساختمان خود به کار می برد.
سبک دکوراسیون مدرن
واژه مدرن در حوزه طراحی دکوراسیون داخلی منزل ، به خانه منظم و ساده با اثاثیه شیشه و استیل اشاره دارد. در این نوع دکوراسیون سادگی در تمام قسمت های خانه موج می زند. همچنین از وسایل شفاف، براق، صیقلی و صاف استفاده شده است.
سبک دکوراسیون داخلی امروزی
سبک امروزی از دکوراسیون داخلی با سبک مدرن کاملا متفاوت بوده که اغلب به جای همدیگر به کار برده می شود. سبک مدرن مربوط به قرن بیستم می باشد. در حالی که سبک امروزی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و به سبک خاصی تعهد ندارد. همچنین راحتی در فضا به وفور دیده می شود و چیدمان آن احساس صمیمیت زیادی به مخاطب منتقل می کند.
سبک دکوراسیون مینیمال
در سبک دکوراسیون داخلی مینیمال از پالت های رنگی به صورت مجاز استفاده می شود. همچنین وسایل به کار برده شده براق نمی باشد؛ اما رنگ سفید یکی از کلیدی ترین و پرکاربردترین رنگ ها در این سبک است. در حالت کلی واژه مینیمال به معنی سادگی و عدم عنصرهای اضافی در فضا می باشد.
ترفندهای چیدمان دکوراسیون داخلی خانه

انجام طراحی دکوراسیون داخلی خانه به بهترین شکل ممکن نیازمند رعایت چندین فاکتور می باشد. با رعایت این فاکتورها در سریع ترین زمان با کمترین مشکل و کمترین هزینه، بهترین تغییرات در دکوراسیون و فضای داخلی خانه ایجاد می شود. یکی از مهمترین این فاکتورها، نقش مبلمان در فضای داخلی است؛ زیرا امروزه مبلمان جز عناصر لاینفک در دکوراسیون مربوط به بخش داخلی هستند. پس دقت بالا در انتخاب مبلمان ضروری است؛ زیرا هماهنگی سبک، همخوانی طرح مبل و روکش با رنگ دیوارها و دیگر وسایل باعث ایجاد تعادل در خانه می شود. از دیگر فاکتورها می توان به انتخاب قاب های هنری و قاب عکس اشاره کرد. چون هماهنگی قاب ها با دیگر اثاثیه خانه بر زیبایی دکوراسیون می افزاید.
نور پردازی در دکوراسیون داخلی خانه
نورپردازی و تاثیر آن بر میزان روشنایی و نور محیط یکی دیگر از فاکتورهای مهم دکوراسیون داخلی خانه و یا دیگر محیط ها می باشد؛ زیرا می توان این نورپردازی را به کمک نورهای طبیعی اکثر لوسترها انجام داد. همچنین اگر قرار بر استفاده از دیگر نورهای گوناگون در ساختمان است بایستی در مناسبترین مکان قرار گیرد. سپس سبک شاخه های نوری در هماهنگی و تناسب با سبک کلی دکوراسیون منزل باشد. ناگفته نماند که میزان نور در محیط های مختلف با در نظر گرفتن نیاز هر بخش تعیین می شود. حس و حال فضا و سلیقه در انتخاب رنگ نور مناسب دخیل است. استفاده از نورهای تو کار باعث پایین آمدن کنتراست نور در فضاهایی همچون آشپزخانه می شود.