اهمیت نورپردازی دکوراسیون در زیبایی خانه

نورپردازی دکوراسیون داخلی یکی از عناصر کلیدی در طراحی منزل یا محیط کار می باشد که نادیده گرفتن آن امری طبیعی است. به کارگیری نور درست در مکان مناسب موجب می شود که محیط کار یا خانه همچون یک الماس بدرخشد. همچنین نورپردازی محیط زندگی به اندازه انتخاب جنس، انتخاب رنگ، طرح اثاثیه و اندازه اتاق در خانه مهم است. زیرا تمام این عوامل با هم یک طراحی داخلی بدون هیچ کم و کاستی تشکیل می دهند. اگر نورپردازی در محیط کار یا زندگی نامناسب و اشتباه باشد، سبک قدیمی، ناجور و حس ناراحتی به فضا منتقل می کند. حتی اگر در محیط از وسایل گران قیمت و لوکس استفاده شده باشد با نورپردازی غلط، فضا خسته کننده خواهد بود.
انواع نورپردازی دکوراسیون داخلی
نورپردازی دکوراسیون داخلی در حالت کلی به سه نوع نورپردازی تقسیم می شود که به شرح زیر می باشد:
نورپردازی تزئینی
نورپردازی تزئینی در فضای اطراف خود، معنا و حال و هوا ایجاد می کند. بدین معنی نورپردازی دکوراسیون می تواند باعث ایجاد نشاط یا احساس آرامش شود. از طرفی دیگر برای افاده معنایی یا ایجاد ارتباط به کار رود که برای مثال می توان به علائم ورود و خروج اشاره کرد. همچنین نورپردازی کاربردی و مسطح به افراد هشدار و آگاهی داده تا آنها در وضعیت آماده باش قرار گیرند. ناگفته نماند که نورپردازی تزئینی، نکات کلیدی، حال و هوای اجزای تشکیل دهنده و شکل اجسام را به نمایش می گذارد. البته به کارگیری نور طبیعی در پروسه نورپردازی اهمیت زیادی دارد که نباید نادیده گرفته شود.
ایجاد نقاط کانونی با آویز و لوستر در نورپردازی دکوراسیون از نوع تزئینی حائز اهمیت است.در حالت کلی آویزها در زمره دکوراسیون مدرن و لوسترها نیز سنتی می باشند. برای مثال وجود یک لوستر روی میز در اتاق نهار خوری، نوری ملایمی به سمت بالا می تاباند. ولی وجود یک چراغ آویز روی میز، نور متمرکز تری را به بیرون و سمت پایین منتقل می کند. درنتیجه برای ایجاد یک پلان نورپردازی، باید کل فعالیت های داخل محیط در نظر گرفته شود. همچنین شدت روشنایی در دکوراسیون باید قابل تغییر باشد تا بتوان فعالیت بیشتری در آن محیط انجام داد. برای مثال آشپزخانه می تواند محیط مورد علاقه مخاطب برای آشپزی، تماشای تلویزیون و مطالعه باشد.
نورپردازی دکوراسیون عمومی

نورپردازی دکوراسیون داخلی به شکل محیطی یا عمومی تمام فضا را برای ایمنی و دید کامل روشن می نماید. نور از سقف ها و دیوارها منعکس می شود تا منطقه بیشتری را پوشش دهد. در نورپردازی عمومی رو به بالا باید نور به سمت سقف به نمایش گذاشته شود. وسایلی همچون دیوارکوب ها و مشعل ها جزء نورپردازی های رو به بالا می باشند. ولی در نورپردازی رو به پایین بایستی نور از دیوار یا سقف به طرف کف باشد.چراغ های مسیر و چراغ های فرورفته در این گروه قرار دارند. برخی دیگر از چراغ ها همچون لامپ های زمینی و رومیزی هم نور را به کف و هم به سقف می تابانند.
نورپردازی وظیفه ای
نورپردازی دکوراسیون کاری یا وظیفه ای، محیط های کوچک با نیاز نور شدید را روشن می نماید. طبق اصول نورپردازی دکوراسیون از نوع وظیفه ای بایستی 3 برابر دیگر نورپردازی ها همچون نورپردازی عمومی باشد. برای مثال لامپهایی با روشنایی زیاد، نور محیط کم نور را به هیچ وجه جبران نمی کند. بلکه تنها خستگی چشم را به دنبال دارد. بنابراین برای حل این مشکل باید لامپ های با نور بیشتر در هر وات به ویژه در وسایل محیط زندگی یا محل کار را افزایش داد. از طرفی دیگر افزایش تعداد لامپ ها بر روشنایی عمومی می افزاید. وسایل نورپردازی محیطی شامل نوارهای روشنایی زیر کابینتی، چراغ های رومیزی، آویزها، روشنایی مسیر و چراغ های فرورفته می باشند.
نورپردازی دکوراسیون برجسته

یکی دیگر از نورپردازی دکوراسیون همان نورپردازی برجسته یا تاکیدی است. این نورپردازی برق درخشانی به مجسمه ها، نقاشی ها، اشیاء گرانبها و ویژگی های معماری برجسته محیط کار یا محل زندگی می بخشد. بنابراین در نورپردازی تاکیدی باید از لامپی استفاده شود که نور آن بیشتر از 3 برابر نور عمومی محوطه نباشد. همچنین دستگاه نورپردازی به گونه ای قرار گیرد که نور، محدوده دید مخاطب را مسدود نکند. در غیر این صورت احتمال انعکاس نور خیره کننده به سمت عقب وجود دارد. بهترین نورپردازی از نوع تاکیدی، هالوژن است. زیرا از درخشندگی و شدت بالایی برخوردار می باشد.