کابینت آشپزخانه یکی از اجزای اصلی این فضا محسوب می شود؛ زیرا به غیر از ایجاد دکوراسیونی مدرن و شیک بایستی به شکلی طراحی و اجرا گردد که از فضای آشپزخانه بیشترین استفاده صورت گیرد. همچنین بتوان تمام وسایل مورد نیاز و از ظرف و ظروف را در آن جای داد. کابینت ها از نظر طرح، فرم، رنگ، جنس، الگوی رویه و مکانیزم باز یا بسته شدن درها با همدیگر متفاوت می باشند. در نتیجه تمام این جزئیات، انتخاب کابینت مناسب را با دشواری روبرو خواهد کرد؛ بنابراین آشنایی با انواع کابینت، سبک های متفاوت و کارایی آن ها می تواند مشتری را بیشتر راهنمایی کند.
انواع کابینت آشپزخانه از لحاظ جنس

کابینت فلزی
قبلا جنس کابینت آشپزخانه بیشتر فلزی بود؛ زیرا این نوع کابینت ها از قیمت پایینی برخوردار بودند و قسمت زیادی از درخواست بازار را به صنعت خود اختصاص می دادند. کابینت های فلزی از ظاهر زیبایی برخوردار نبودند و به علت محدودیت در ایجاد طرح های هنری، نمایی ساده داشتند. سپس با پیدایش MDF از محبوبیت کابینت های فلزی کاسته شد. البته برای کاهش هزینه کابینت از جنس MDF بدنه آنها را از فلز می ساختند. امروزه بخشی از کابینت های فلزی از استیل ضد زنگ با سطح درخشان و صیقلی ساخته می شوند. این نوع کابینت ها گزینه مناسب برای دکوراسیون های مدرن می باشند.
کابینت از جنس چوب
کابینت آشپزخانه چوبی زیبایی خیره کننده ای به فضای داخلی آشپزخانه می بخشد. اما از قیمت بالایی برخوردار است. این نوع کابینت ها بیشتر در آشپزخانه هایی با دکوراسیون روستیک و کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی مواقع نقص هایی همچون شکاف ها و گره های طبیعی چوب تاثیرات منفی بر طراحی کابینت ها می گذارند. همچنین عوامل مختلفی مانند موریانه یا رطوبت به طور مداوم ظاهر این کابینت ها را تهدید می کند. البته امروزه اقداماتی جهت مقاوم سازی کابینت های چوبی در مقابل موریانه ها صورت می گیرد.
کابینت آشپزخانه پلی وود

کامپوزیت های چوبی پلاستیکی یا پلی وود از صفحات چوبی بسیار فشرده با رزین صنع می شوند. این ماده از قیمت بالایی برخوردار است. ولی فواید آن در آشپزخانه بر قیمت بالا ارجحیت دارد. این نوع کابینت آشپزخانه در برابر رطوبت و آب مقاوم است. همچنین نسبت به فشار و ضربات فوقانی استحکام بالایی از خود نشان می دهند. در بازار کابینت پلی وود تحت عنوان کابینت ضدآب شناخته می شود که قیمت ارزان تری نسبت به کابینت های چوبی دارد.
کابینت آشپزخانه MDF
ام دی اف در واقع از الیاف ریز چوبی ساخته شده که از طریق رزین های بسیار داغ به هم چسبیده می شوند. در حال حاضر استفاده از صفحات MDF در صنعت کابینت سازی از قیمت مناسبی برخوردار است. در نتیجه خریدن آن نسبت به دیگر کابینت ها از نظر اقتصادی به صرفه تر می باشد. ام دی اف یک چوب مهندسی و مصنوعی است که شانس بیشتری جهت مقاومت در برابر موریانه ها و رطوبت را دارد. از دیگر مزیت های MDF تنوع بالا در شکل و رنگ است که با اکثر سبک ها سازگاری دارد.
کابینت هایگلاس

کابینت آشپزخانه هایگلاس از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به MDF دارد. این ماده با یک مغزی ام دی اف و روکش پلکس گلاس تولید شده که سطحی شفاف و براق دارد. High Gloss در مقابل عوامل محیطی همچون موریانه، آب و رطوبت هوا مقاوم می باشد؛ اما از قیمت بالاتری نسبت به ام دی اف برخوردار است. روکش پلاستیکی این نوع صفحه کابینت باعث تنوع بالا در رنگ های گلاس می شود. البته برای کاهش قیمت صفحه هایگلاس، سمت بیرونی را با پلکسی گلاس روکش می کنند. ولی سمت داخل کابینت همان روکش ملامینه است.
کابینت آشپزخانه PVC
پی وی سی در واقع ماده پلاستیکی با قیمت پایین است که قبل از کابینت سازی در همه بخش های صنعت ساختمان به کار برده می شد. کابینت آشپزخانه PVC نسبت به MDF از وزن کمتر، طول عمر بالاتر، تنوع رنگ بیشتر و توانایی ساخت و نصب آسان تری برخوردار است. همچنین پی وی سی نسبت به چوب، مقاومت بالاتری در برابر ضربات و فشار دارد و عایق حرارتی مناسبی نیز محسوب می شود. کابینت PVC نسبت به کابینت های استیل و چوبی از زیبایی کمتری برخوردار می باشد. ولی مقاومت بیشتری در برابر آب و رطوبت دارد و خش برنمی دارد.