راهنمای طراحی داخلی ساختمان
در اصول طراحی دکوراسیون داخلی میخواهیم بگوییم ؛ طراحی داخلی شاخه ای از طراحی محیط است ، که با معماری ارتباط نزدیکی دارد. با وجود اینکه طراحی جهت ایجاد یک فضای خوشایند به زمان تمدن اولیه انسان برمی گردد. اما رشته طراحی فضای داخلی تقریبا جدید است. همچنین محدوده بزرگتری در بخش ساخت و ساز را شامل می شود و یک حرفه جدی به حساب می آید.
اهمیت اصول طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان
امروزه طراحی داخلی خانه و محیط کار از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا باعث آرامش ساکنین و افزایش بهره وری آن ها می شود. البته به کار بردن رابیتس، میلگرد، سیمان و گچ چندین سال است که در ایران رواج دارد. ولی در طول این دوره ، چگونگی طراحی فضای داخلی به ویژه سقف تغییرات زیادی کرده است. در سال های اخیر طرح ها دارای چارچوب خاصی بودند. همچنین استفاده از اشکال بیضی، دایره، چند ضلعی منظم، اشکال منظم و تلفیقی از آن ها بسیار رایج بود. ولی امروزه اکثر طراحان داخلی در تلاش هستند که از قرینه سازی کمتر استفاده کنند. درنتیجه سبک های کلاسیک جای خود را به مرور زمان به سبک های مدرن دادند.

توجه به چگونگی طراحی داخلی و تقسیم بندی پلان ها در ساختار معماری یک ساختمان نقش مهمی را بر عهده دارد. همچنین طراحی یک فضا با تنوع و انعطاف پذیری بالا از نظر آرایش و چیدمان سطوح می تواند راندمان بالایی داشته باشد. درنتیجه مشتری احساس رضایت زیادی از فضای داخلی خواهد داشت.
اصول طراحی دکوراسیون داخلی
در اصول طراحی دکوراسیون داخلی مانند طراحی فضای بیرونی یک سری اصول و قواعدی دارد که رعایت نمودن آنها، جذابیت و استاندارد محیط را تضمین می کند. حال نکات اصول طراحی فضای داخلی به شرح زیر می باشد:
• بالانس یا توازن
توازن یا بالانس به توزیع یکسان اجسام در خانه یا ساختمان مورد نظر به لحاظ دیداری گفته می شود. توازن و بالانس در سه گروه شامل بالانس شعاعی، بالانس نامتقارن و متقارن قرار می گیرند. حال بالانس های شعاعی زمانی حاصل می یابند که تمام المان های و اثاثیه ها در یک نقطه مرکزی با هر سبک دکوراسیونی چیده شوند. البته معمارها از این نوع بالانس در بناهای کوچک جهت ایجاد فضایی صمیمی و در عین حال شیک استفاده می کنند.
بالانس نامتقارن شیوه رایج در طراحی فضای داخلی است که امروزه در سبک های مدرن به وفور دیده می شود. در این روش توازن از طریق قرارگیری اثاث متفاوت ولی از نظر بصری هم وزن به وجود می آید. در نتیجه تقارنی بین مکان قرارگیری ، حالات و اجسام دیده نمی شود. ولی هارمونی دارند.
بالانس متقارن در طراحی داخلی بیشتر به صورت طراحی سنتی قابل مشاهده رویت است. همچنین اصل کلیدی در این نوع بالانس بر اساس شیوه های سنتی قرار دادن اثاثیه به شکل آینه ای مقابل هم می باشد. بالانس متقارن نسبت به بالانس نامتقارن کمتر خودمانی است. ولی آسانتر به دست می آید.
• نقطه کانونی
اگر در طراحی داخلی یک اتاق یا سالن،اصول اولیه به صورت دقیق رعایت شود، مدام می توان در آن یک یا چندین نقطه کانونی یافت. نقطه کانونی همان نقطه ای است که به محض ورود به سالن یا اتاق، توجه مخاطب را به خود جلب می نماید. همچنین به گونه ای طراحی شده که موجب می شود مخاطب به اطراف آن نگاهی هم بیاندازد. برای مثال تلویزیون یا شومینه بزرگ همان نقطه کانونی می باشند. از دیگر نقاط کانونی می توان به نوع مبلمان و ویترین وسایل تزئینی در فضاهای کوچک اشاره نمود. زیرا در همان نگاه اول، دید مخاطب را به سوی خود سوق می دهد.

• ریتم
ریتم در طراحی داخلی به معنی تکرار هماهنگ یک الگو، نوشته، حرکت و مواردی مشابه همین می باشد. همچنین زیبایی چشم نوازی به وجود می آورد. حال رعایت نکردن ریتم در هرجا و هر چیزی حس ناخوشایندی به مخاطب القا می نماید.
• نسبت و مقیاس
نسبت و مقیاس از اصول اولیه در طراحی داخلی هستند که به هم وابسته می باشند. همچنین تاثیر زیادی بر فضای داخلی منزل، محل کار و … می گذارند. زیرا هم نسبت و هم مقیاس به متراژ فضا، شکل و اندازه اثاثیه به کار برده شده وابستگی مستقیم دارند.
• رنگ
رنگ یکی از مهم ترین اصول در طراحی داخلی محسوب می شود. زیرا باتوجه به تاثیری که شما می خواهید در فضا ایجاد نمایید، می توانید تم های رنگی مختلفی به کار ببرید.بنابراین باید توازن بین رنگ ها ایجاد شود تا مشتری حس بهتری به طراحی فضای داخلی منزل یا محل کار داشته باشد.